Main menu

VisO₂ bio

Reč - dve o dnevnim kontaktnim sočivima

Jednokratna dnevna, jednodnevna ili samo dnevna kontaktna sočiva su sočiva za jednokratnu upotrebu koja se ujutru stavljaju, nose celog dana, a na kraju dana se skidaju i bacaju. Sledećeg dana se otvara novi, sterilni par sočiva i nosi tokom dana, a pred spavanje se baca. Korišćenjem novih sterilnih sočiva svakog jutra poboljšava se higijena i smanjuju moguće komplikacije, uslovljene neadekvatnom negom i održavanjem, ili drugim faktorima koji čine naše oči osetljivijim. Dnevna kontaktna sočiva stiču sve veću popularnost među kontaktolozima i pacijentima, pre svega zbog zdravstvenih prednosti ali i zbog praktičnosti korišćenja. Jedan par – jedan dan, jednostavno i najzdravije.

 

Pristupačnost i dostupnost dnevnih sočiva

Neke od glavnih neugodnosti kod korisnika kontaktnih sočiva su njihova cena i dostupnost.
Uprkos tome sto su dnevna sočiva generalno skuplja od mesečnih, cena dnevnih sočiva je mnogo pristupačnija nego što ljudi očekuju. U svesti potrošača dnevna sočiva se i dalje smatraju luksuzom, a percepcija visoke cene čini da korisnici često ni ne razmatraju opciju dnevnih sočiva. Uz stalni razvoj tehnologije, proces proizvodnje je tokom godina pojednostavljen i dnevna sočiva su danas pristupačnija neko ranije, naročito kada se uzme u obzir da nema troškova održavanja.
Druga velika nelagodnost kod korisnika je ta što se kupovina sočiva mora planirati. U Srbiji se i dalje, u najvećem procentu, sočiva kupuju u optikama. Sočiva se legalno mogu prodavati i u apotekama po ugledu na mnoge zemlje EU, ali ta praksa još uvek nije u velikoj meri zaživela kod nas.

VisO₂ bio sočiva možete pronaći kako u optikama tako i u apotekama.

 

Dodatni komfor

VisO2 bio sočiva imaju postepeno smanjivanje optičke zone sa ivicama koje bivaju sve tanje. Ovo omogućava da više kiseonika prođe kroz sočiva, time pružajući veći komfor.
U poređenju sa drugim sočivima, VisO2 bio dnevna sočiva imaju manje dodirnih tačaka sa površinom oka zbog zaobljenih ivica sočiva. Zbog toga sočivo ne iritira epitel i pruža veći komfor očima.

Zašto treba da koristim dnevna kontaktna sočiva?

Češće menjanje sočiva je zdravije i komfornije za oko jer se naslage proteina, kalcijuma, lipida i drugih materija koje se nalaze u suzama, skupljaju na sočivima. Ove naslage čine da sočiva budu manje udobna nego prvog dana, a vaše oči sklonije infekcijama.
Sočiva koja nisu za jednokratnu upotrebu mogu da se čiste odgovarajućim rastvorima, ali i uz najefikasnije čišćenje, neke naslage će ostati na sočivu i nagomilavati se vremenom. Sa zdravstvenog stanovišta jednodnevna sočiva su najbolja opcija među kontaktnim sočivima jer tokom jednog dana ne stignu da se stvore naslage koje bi uzrokovale komplikacije. Zbog toga nosioci dnevnih sočiva imaju jasniji vid, ređe imaju problema sa suvoćom oka i alergijskim reakcijama na sočivo ili rastvore za čišćenje.
Druga velika prednost dnevnih kontaktnih sočiva je ta što ne zahtevaju posebno čišćenje i negu. Služe taman toliko da nam taj dan bude jasan i prijatan, bez ikakvih smetnji i grebanja.
Jednodnevna sočiva su idealna za mlade ili aktivne ljude, posebno pogodna za nošenje tokom putovanja, izleta, sporta, odmora…

 

Izuzetna biokompatibilnost

Struktura VisO2 bio dnevnih sočiva je vrlo slična strukturi suznog filma, mucina. Sočivo deluje kao prirodno i time sprečava suvoću i alergijske reakcije. Materijal sočiva vezuje molekule vode na isti način kao i suzni film. Ovo ima za posledicu optimalnu lubrikaciju za sočivo i visoku propustljivost kiseonika.

 

 

 

 

 

 

Poboljšanje vida zbog asferičnog dizajna sočiva

U poređenju sa sferičnim sočivima, asferični dizajn VisO2 bio sočiva nudi jasniji kontrast slike. Naročito u večernjim satima ili po lošem vremenu, ovo omogućava bolji vid tokom vožnje u saobraćaju. Asferični dizajn ispravlja i male cilindrične defekte.

 
Tehnička specifikacija
 

Materijal

42% hioxifilcon A

Nominalna debljina centra

0.09 mm @ -3.00 D

Sadržaj vode

58%

Nominalna debljina ivica

0.08 mm @ -3.00 D

Bazna krivina

8.70 mm (single fit)

Nošenje

Dnevno

Dijametar

14.2 mm

Interval zamene

Dnevno, jednokratno

Dizajn sočiva

Prednja površina tri zakrivljenosti
Zadnja površina prilagodljive zakrivljenosti

Pakovanje

30 sočiva

Dioptrija

+0.50 do +4.00 (sa razmakom 0.25D)
–0.50 do –6.00 (sa razmakom 0.25D)
–6.50 do –8.00 (sa razmakom 0.50D)

Sertifikat

CE oznaka

Dk/t 33

Kontakt

RADECO D.O.O.
Kolubarska 19
11 050 Beograd
tel/fax:
+381 11 344 95 72
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

FacebookG+Twitter